ENG

(38044) 501 49 07
fax: (38044) 502 89 18
email: akp@akp.kiev.ua
st. Yakova Hnizdovskoho,1, Kyiv

RUS UA

(38044) 501 49 07
факс: (38044) 502 89 18
email: akp@akp.kiev.ua
м. Київ, вул. Якова Гніздовського, 1

Розділ: програмне забезпечення | "АКЛАБ" Печать E-mail
18.03.2013 08:05
AKL1

Програмне забезпечення для випробувальних  лабораторій «АКЛАБ»

 

Програмне забезпечення «АКЛАБ» розроблено на основі 15-річного досвіду роботи одного з найбільших випробувальних центрів України, акредитованого на відповідність вимогам стандарту ДСТУ ISO / IEC 17025:2006. Програма містить модулі обробки даних, що враховують специфіку роботи в галузі фізико-хімічних, хроматографічних, мікробіологічних, радіологічних та молекулярно-генетичних випробувань продукції.

 

Головним завданням, яке вирішує дана програма, є мінімізація трудовитрат персоналу лабораторій на документування процесу випробувань та формування відповідних звітів і протоколів.

 

Іншою важливою функцією програми є організація проведення випробувань продукції, реалізована за принципом конвеєра. Інформація про результати різних випробувань зразка продукції вносяться в базу даних по мірі їх завершення, що дозволяє управляти черговістю їх проведення на кожному робочому місці і, в кінцевому рахунку, забезпечує виконання в строк всього комплексу робіт замовлення на випробування.

 

Для забезпечення зберігання технічних даних про випробування зразків продукції програма передбачає поєднання електронної форми зберігання даних з друкованими формами (журналами та формулярами), розробленими лабораторією. Форми роздруковуються перед початком випробувань, заповнюються вручну виконавцями на робочих місцях під час і після їх проведення і зберігаються в якості первинних даних, якщо не використовуються інші форми, передбачені в засобах вимірювальної техніки. Необхідна первинна інформація і результат випробувань вводиться виконавцем в базу даних.


AKL2


Достовірність інформації, що вноситься в базу даних, забезпечується контролем з боку відповідального за даний вид випробувань. При отриманні замовлення на випробування відповідальний уточнює вихідні дані, призначає виконавця і методику для визначення кожного показника, а також вказує вимоги до продукції за даним показником, якщо такі є. Після закінчення випробувань відповідальний звіряє інформацію, внесену в базу даних виконавцем з первинною, коригує її при необхідності, уточнивши у виконавця причину невідповідності, і дає дозвіл на передачу даних в протокол лабораторії або центру або дає завдання на проведення повторних вимірів або обчислень.

 

Реалізація вищевикладених функцій в програмному забезпеченні «АКЛАБ» досягається за рахунок гнучкого підходу до побудови інформаційної системи в кожній конкретній лабораторії з урахуванням кількості випробувань, кваліфікації персоналу, технічних можливостей і інших чинників, облік яких дозволяє побудувати зручну, зрозумілу і ефективну систему.

Обновлено 15.04.2019 10:04
 

НОВИНИ | news

Проект U4.01/10E

Проект U4.01/10E

Успішно завершено проект «Процедури і методологія звільнення матеріалів від регулюючого контролю». Подробнее

ПРОДУКЦІЯ | instruments

Розділ : Продукція Thermo Inc. | EPD Mk2

Розділ : Продукція Thermo Inc. | EPD Mk2

EPD Mk2 поєднує в собі кращі радіологічні характеристики і передове програмне і апаратне забезпечення. EPD M... Подробнее


© 2011 AKP. Все права сохранены.

Карта сайта | Контакт | RSS новости | Компания